In Uitvoering - Nieuwbouwschuur te Weert

Geplaatst op 12 Jun
Update 30/10/2021:
Helaas moesten wij bij dit werk – zoals inmiddels bij meerdere werken – moeten wachten op de dakpannen. Leveranciers van dakpannen kampen momenteel met extreme levertijden. Desalniettemin is deze schuur inmiddels voorzien van de dakpannen, waarmee het de status wind- en waterdicht heeft bereikt. Komende week zullen de laatste kleine werkzaamheden worden verricht, waarna de oplevering zal volgen.

Update 17/07/2021:
Het metselwerk is inmiddels gereed. Op de foto hiernaast is nog een stukje ouderwets siermetselwerk te zien in combinatie met een oude veldbrandsteen. Aankomende weken zullen de zijgevels worden verzien van gevelbetimmering. In basis hadden de dakpannen erop kunnen liggen. Echter, kampt de leverancier met leverproblemen. Hopelijk kan de schuur nog voor de vakantie worden voorzien van de dakbedekking.

Update 03/07/2021:
De vaart zit er goed in. Ten opzichte van de vorige update is er veel werk verzet geworden. De rede dat het zo snel gaat is dat de basis (lees; binnenwanden) is opgebouwd uit geprefabriceerde houtskeletbouw wanden. Ook het metselwerk vordert gestaag en hopelijk kunnen de pannen – als de levertijden het toelaten – nog voor de bouwvak erop.

Update 12/06/2021:
Reeds zijn wij gestart met de nieuwbouw van een schuur te Weert. Zoals op de foto hiernaast te zien is, staat het stalen spant al wat de basis zal vormen van het geheel. Het streven is om zoveel als mogelijk nog voor de bouwvak gereed te hebben.