In Uitvoering - Renovatie en aanbouw bestaande woonboerderij te Gastel

Geplaatst op 27 Mar
Van de zoon van een vaste relatie hebben wij het verbouwen van een bestaande woonboerderij gegund gekregen. Inmiddels is er ook al gestart met de sloop- en grondwerkzaamheden, welke nagenoeg gereed zijn. Aankomende weken zal de nieuwe fundering en vloer worden aangebracht.

Update 30/10/2021:
Inmiddels zijn de dakplaten en dakkapellen aan de achterzijde aangebracht. Op de foto is de prefab dakkapel te zien, welke in zijn geheel op het dak geplaatst is. De dakdekker zal op korte termijn van start gaan met het aanbrengen van de dakpannen.

Update 02/10/2021:
Sinds de vorige tekstuele update zijn er veel werkzaamheden verricht. Een en ander is hiernaast op de foto’s te zien. Om de meest recente foto’s is te zien dat het lijmwerk van de eerste verdieping gestaag vordert. Afelopen weken is de kapconstructie gericht zodat de metselaars weer verder kunnen. Aankomende week zal het platte dak dicht worden gemaakt, het binnen lijmwerk in grote lijnen klaar zijn waardoor na volgende week de dakplaten er op kunnen zodat een en ander zo snel mogelijk waterdicht is.

Update 05/06/2021:
Inmiddels hebben we de werkzaamheden kunnen hervatten. Zo is gisteren de begane grondvloer met vorstrand gestort. De opdrachtgever is momenteel druk doende met de werkvoorbereiding van de zaken die hij in eigen beheer uitvoert. Zodra de seinen hier op groen staan, zal er de hoogte in gebouwd gaan worden.

Update 29/05/2021:
Helaas hebben we sinds de vorige update te kampen gehad met een constructieve tegenvaller. Zo heeft de grondwerker/sloper in het werk moeten constateren dat het onderliggende zandpakket niet van voldoende draagkracht was om hierop verder te kunnen bouwen, zoals in eerste instantie bedacht door de ontwerpende partijen. Inmiddels heeft de constructeur het plan aangepast, welke afgelopen week ook goedgekeurd is geworden door het bevoegd gezag. Aankomende week kunnen we van start gaan met het maken van de zogenaamde vloer met vorstrand.

Update 03/04/2021:
Op de foto hiernaast is ten opzichte van de vorige foto te zien dat de sloop nagenoeg gereed is. Het heropbouwen kan hiermee beginnen.