In uitvoering - Nieuwbouw zes appartementen te Susteren

Geplaatst op 05 Dec
Sinds een paar weken hebben wij dit zeer mooie werk gegund gekregen van een gewaardeerde opdrachtgever. In het plaatsje Susteren is er een bestaand pand gesloopt, waarvoor in de plaats zes nieuwbouw appartementen worden gerealiseerd in twee woonlagen. Vier van de zes zijn reeds verkocht, waardoor er voor gekozen is om te starten met de afbouw. 

Update 30/10/2021:
Afgelopen week en de week daarvoor zijn de kunststof kozijnen, inclusief beglazing, aangebracht. Meteen hierop volgend zijn de stukadoor en de tegelzetter van start gegaan. Zowel binnen als buiten zijn onze timmerlieden volop bezig met de afbouw timmerwerkzaamheden.

Update 02/10/2021:
Vanwege drukte zijn er de afgelopen weken wel nog foto’s geplaats maar is er geen tekstuele toelichting gegeven. Middels deze weer als vanouds een update. De afbouw werkzaamheden zijn al in volle gang. Daar waar de kozijnen iets wat vertraagd waren in levering is er voor gekozen – om de planning zoveel als mogelijk te handhaven – een aantal werkzaamheden naar voren te schuiven. Zo zijn de afgelopen weken de vloerverwarming en de cementdekvloeren aangebracht. In de tweede helft van deze maand zullen de kunststof kozijnen worden gemonteerd waarna de stukadoor en tegelzetter van start kunnen gaan.

Update 12/06/2021:
De tweede verdiepings-/dakvloer is reeds gestort. Momenteel zijn ze volop bezig met het metselwerk tot dak hoogte te krijgen, zodat het dak waterdicht gemaakt kan worden. Hierna zal de afbouwfase van start gaan.

Update 29/05/2021:
Inmiddels is de eerste verdiepingsvloer gestort, zijn de binnenwanden van de eerste verdieping gereed en waarna afgelopen dagen ook al de tweede verdiepingsvloer gelegd is geworden waarop nu de installateurs volop bezig zijn. Aankomende week zal de tweede verdiepingsvloer worden gestort en zal het gevelmetselwerk gestaag volgen.

Update 24/04/2021:
Afgelopen week is er wederom veel werk verzet geworden. Zo is de eerste verdiepingsvloer gelegd geworden en volgt gevelmetselwerk, wat inmiddels ook bijna verdiepingshoogte is. De aankomende dagen zal in het teken staan van het aanbrengen van het leidingwerk voor de installaties. Na het storten van de eerste verdiepingsvloer kunnen we in hetzelfde tempo het opgaande werk van de eerste verdieping realiseren.

Update 17/04/2021:
Nu dat de kopers’ keuzes, welke betrekking hebben op de ruwbouw, bekend zijn, zit er flink schot in de zaak. Zo is er in de afgelopen twee weken al bijna een gehele verdieping gemaakt. Aankomende week zal de eerste verdiepingsvloer volgen. Zoals het er nu naar uitziet, zal dit tempo nog wel even aanhouden.

Update 03/04/2021:
Het werk heeft een paar weken stil gelegen. Daar waar wij de kopers alle tijd hebben gegund om na te denken om specifieke wensen voor hun nieuwe appartement door te kunnen voeren. Desalniettemin min hebben wij afgelopen week de begane grondvloer gestort. Vanuit deze vers gestorte vloer zal aankomende week de lijmploeg beginnen met het lijmen van de binnenwanden. Aansluitend zullen onze metselaars van start gaan. We zullen snel de hoogte in gaan.

Update 13/02/2021:
De stalen kolommen van de hoofddraagconstructie zijn reeds gemonteerd. Aankomende week zal de laatste hand worden gelegd aan het peilmetselwerk. Momenteel vinden de kopers gesprekken plaats, welke bepalend zijn voor het storten van de begane grondvloer. Zodra alle gegevens definitief zijn, zal de begane grondvloer worden gestort en kunnen we de hoogte in.

Update 16/01/2021:
Afgelopen week is de fundering gestort. Tevens zijn vooraf aan het storten van de fundering de ankers gesteld, voor de stalen constructieve draagconstructie, welke op een later tijdstip geplaatst zal worden. Aankomende week zal er gestart worden met het peilmetselwerk.

Update 09/01/2021:
Afgelopen week hebben ze weer hard gewerkt. Op de foto’s hiernaast is te zien dat de bouwput is aangevuld (constructieve grondverbetering) en de fundering compleet uitgegraven. Tevens zijn ze ook al volop bezig met de voorbereidingen voor het te kunnen storten van de fundering.

Update 19/12/2020:
Deze week heeft de landmeter de bouwput digitaal uitgezet. Tijdens de kerstvakantie zal de grondverbetering worden aangebracht, zodat wij na de kerstvakantie in een goede draagkrachtige bodem van start kunnen gaan.

Update 12/12/2020:
Afgelopen week heeft op locatie vooroverleg plaatsgevonden met de grondwerker. Deze zal nog voor de kerstvakantie de bouwput gereed maken. Na de vakantie zullen wij hier gaan beginnen met het funderings- en peilwerk. Zodra alle kopers opties definitief zijn, zal de vloer kunnen worden gestort en kan er de hoogte in gewerkt worden.

Update 5/12/2020:
Momenteel zijn we volop bezig met de werkvoorbereiding. Tevens zullen wij voor de kerst de start maken met het grondwerk. Na de kerstvakantie zullen wij zo snel als mogelijk verder gaan met de funderingswerkzaamheden.