Opgeleverd - 4 levensloopbestendige woningen de Dam te Budel

Geplaatst op 28 Sep
Vos projectontwikkeling Weert BV heeft een project overgenomen voor het realiseren van 4 levensloop bestendige woningen te Budel. Naast reeds 4 levensloop bestendige woningen, die door derden zijn gerealiseerd omstreek 2012. Deze 4 woningen zijn in afgelopen bouwcrisis niet verkocht. Nu de vraag naar levensloop bestendige woningen in Budel groot is, willen wij er snel mee in verkoop en hopen met de realisatie te kunnen starten omstreeks de jaarwisseling. De woningen gaan in verkoop bij Casa Nostra. 

Update 5/12/2020:
Inmiddels zijn de vier levensloopbestendige woningen opgeleverd. Wij als Vos bouwbedrijf zijn zeer tevreden met het eindresultaat en de fijne samenwerking met onze partners, welke dit alles mogelijk hebben gemaakt. Wij wensen de nieuwe bewoners veel woon en leef plezier in hun nieuwe paleisje.

Update 7/11/2020:
Sinds de vorige update is er veel werk verzet. Zo is de afbouw in volle gang en volgt de oplevering met rasse schreden. Zo zijn in de tussentijd de binnenwanden geplaatst, is het leidingwerk ingewerkt, zijn de vloeren gesmeerd, is er gestukadoord en er is betegeld. Ook aan de buitenzijde – zoals de op de foto hiernaast is te zien – zijn we de laatste hand aan het leggen aan de finishing touch. Zo zijn we momenteel volop bezig met het aanbrengen van de natuursteen steen strips. Aan het eind van de maand zullen we deze woningen opleveren.

Update 29/8/2020:
Voor de vakantie heeft onze dakdekker Beelen uit Budel het grind nog aangebracht op de daken. We zijn hier bezig met het aanbrengen van de daktrimmen. Inmiddels zijn deze werkzaamheden afgerond, ook het voegwerk is klaar. Volgende week zal er een kijkers dag worden plaatsvinden, waarna we al het leidingwerk kunnen gaan infraisen, zodat de afbouw voortvarend kan worden aangepakt.

Update 25/7/2020:
Inmiddels zijn de ytong wanden gemonteerd, zodat wij na onze vakantie de installaties kunnen gaan aftekenen en de sleuven voor de leidingen kunnen worden gefreesd. Vlak na de vakantie houden we een kijkdag voor de kopers, om de puntjes op de i te zetten.

Update 18/7/2020:
Inmiddels zijn alle daken dicht en is het voegwerk al gedeeltelijk klaar. Volgende week zullen de gasbeton separatiewanden worden geplaatst, zodat wij na de bouwvak vakantie verder kunnen met het aanbrengen van de installatieleidingen.

Update 4/7/2020:
Inmiddels is de vloer gestort en zijn de isolatieplaten voor geopperd. Volgende week zullen we het dak waterdicht maken.

Update 27/6/2020:
Nu de vloer ligt kunnen de installaties en de betonvulling van de breedplaatvloer aanbrengen.

Update 30/5/2020:
De metselaars hebben deze week weer flinken voorderingen gemaakt. Wij verwachten dat het gehele gevelmetselwerk over veertien werkdagen gereed is voor alle vier de woningen.
 Als je het steiger weg denkt, krijg je een idee van de ruime patio. In een later stadium zullen we dit nogmaals laten zien.

Update 2/5/2020:
Op de foto’s hiernaast zien we dat alle kozijnen inmiddels zijn gesteld en het lijmwerk aan de binnenzijde al ver is gevorderd. Inmiddels zijn we ook al begonnen met het gevelmetselwerk. Wij verwachten over 5 weken de breedplaatvloeren. Het metselwerk zal dan al helemaal gereed zijn.

Update 18/4/2020:
Zoals we op de foto’s kunnen zien, zijn er twee bouwkranen geplaatst, zodat we elke hoek kunnen bereiken. De timmerlieden zijn hier de resterende metselprofielen aan het stellen.
Het binnen lijmwerk schiet al aardig op. Wij verwachten volgende week flink op te kunnen schieten met het lijmwerk van de woningen.  

Update 11/4/2020:
Zoals u hier ziet, zijn de stelprofielen geplaatst, zodat het lijm- en metselwerk volgende week kan gaan beginnen. Ook de kozijnen zijn inmiddels geproduceerd. We zullen nu voortvarend aan de slag kunnen.

Update 4/4/2020:
Inmiddels zijn de binnenmuurstenen op het werk aangekomen. Het is nu nog even wachten op de houten kozijnen. Zodra deze zijn gearriveerd, kunnen we met het binnenmetselwerk aan de slag.

Update 21/3/2020:
De woningen liggen nagenoeg klaar om de begane grondvloer te storten, alleen de elektricien zal aanstaande maandag nog zijn leidingen aan moeten brengen, waarnaar we op dinsdag zullen storten.

Update 14/3/2020:
Afgelopen periode heeft het extreem veel geregend. We hebben daar erg veel last van gehad en het heeft onze werkzaamheden behoorlijk opgehouden. Inmiddels is het pijlmetselwerk klaar en ook het grondwerk binnenin is gereed. Op de foto hiernaast zien we dikke pakken polystyreen liggen. Deze isolatie wordt onder de betonvloer geplaatst, zodat de t.z.t. vloerverwarming de warmte alleen maar naar boven kan uitstralen.

Update 21/2/2020:
Deze week hebben ze het peilwerk gemaakt. Na de carnaval wordt er gestart met het leidingwerk in de begane grondvloer, waarna deze ook zo snel als mogelijk gestort zal worden.

Update 15/2/2020:
Het was nog even wachten op het beton op vrijdagmiddag. Er stond flink wat file op de weg waardoor er stagnatie ontstond in de toevoer van het beton. uiteindelijk hebben we de klus geklaard en is de fundering gereed. Volgende week zullen we het metselwerk onder peil maken.

Update 11/1/2020:
Inmiddels is de bouwstroomkast geplaatst en we zullen volgende week bouwstroom krijgen. Na verwachting aan het einde van deze maand gaan starten met de vier levensloopbestendige woningen.

Update 2/11/2019:
In Budel zijn de vier levensloopbestendige woningen aan de Dam in de verkoop. De woningen zijn grotendeels al in optie. We hopen zo snel mogelijk te kunnen beginnen. Het te bebouwen terrein is inmiddels opgeschoond.