Opgeleverd - Nieuwbouwwoning te Nuenen

Geplaatst op 06 Jul
Nieuwe woning te Nuenen. Binnenkort zullen we bouwwater en bouwstroom krijgen. Wij gaan hier spoedig beginnen zodat we de woning aan pijl hebben liggen nog voor de vakantie.

Update 20/6/2020:
Na het vele harde werken hebben wij deze week de woning naar alle tevredenheid van zowel opdrachtgever, architect als ook aannemer opgeleverd. Zoals op de foto hiernaast te zien is, zijn deze week ook nog de laatste details toegevoegd aan de woning. Zo zijn de initialen van de bewoners in de hardstenen brievenbusplaat gegrafeerd. Wij wensen onze opdrachtgever veel geluk en liefde toe in hun nieuwe paleisje.

Update 13/6/2020:
Afgelopen weken hebben wij - ondanks wat tegenslagen vanwege het coronavirus – veel werk verzet om ervoor te zorgen dat de woning oplever gereed is. Op de foto hiernaast is te zien dat het balkonhek, welke bestaat uit een ambachtelijk stukje staalverwerking, is gemonteerd. Deze laatste werkzaamheden zorgen voor de finishing touch, welke deze villa verdiend. Voor aankomende week staat de oplevering gepland.

Update 16/5/2020:
Nu de overkapping gereed is en de lichtstraat is aangebracht, is goed te zien dat er weinig lichtval in de woonkamer en keuken is ontnomen. Toch is er een ruime overkapping gecreëerd, waar een behoorlijke lounge set kan worden geplaatst.

Update 9/5/2020:
Nu de trap is aangebracht, blijkt dat het balkonnetje boven de voordeur een heel leuk effect geeft in de hal/entree. Het heeft iets ‘statigs’. De openhaard in de woonkamer is rank en transparant uitgevoerd, maar is wel beeldbepalend in de woonkamer.

Update 2/5/2020:
Nu de trap geplaatst is, blijkt pas hoe royaal en ruimtelijk de hal is. De smaakvolle spijltjes in de trap, geven het geheel een nog opener karakter.

Update 4/4/2020:
Nu de kozijnen zijn geplaatst en het steiger weg is, krijgen we pas echt te zien hoe groot en stijlvol deze woning door van Santvoort architecten is opgezet. De stukadoor is al klaar en de neggekanten aan de binnenzijde van de kozijnen zullen met dagstukken worden afgetimmerd. De timmerman kan nog eens een ouderwets stukje vakwerk leveren.

Update 21/3/2020:
Inmiddels gaat het hard! Aan de buitenzijde hebben we de luifel afgetimmerd en de dakbedekking is reeds aangebracht. Binnen is de stukadoor op een haar na klaar en aanstaande maandag start de tegelzetter.

Update 14/3/2020:
Hoewel de kunststofkozijnen nog niet zijn geplaatst, is onze stukadoor toch al volop aan het werk, omdat we de kozijnen van stevig gewapende plastic hebben voorzien. Zie hier het resultaat.

Afgelopen week hebben we de overstekken en de constructie van de terrasoverkapping gemaakt. Volgende week zullen we het dak voorzien van een waterdichte laag.

De aankomende week zal de stijger worden gesloopt. Er is dus aan de binnen- en buitenkant volop beweging.

Update 7/3/2020:
Inmiddels is de staalconstructie van de terrasoverkapping gereed en zijn we druk bezig met de dakbedekking. Over enkele weken zullen de kunststofkozijnen worden geplaatst, toch is de stukadoor al begonnen.

Update 15/2/2020:
Nu we het dak waterdicht hebben, is het tijd dat we de gevels gaan sluiten zodat de afbouw kan gaan starten. In de goot zit EPDM verwerkt, met daar bovenop een zinken afwerklijst. Het dak is inmiddels dicht.

Update 1/2/2020:
Om de installateurs uit de tocht te laten werken, hebben we de stelkozijnen vooraf voorzien van een licht doorlatende plastic folie.

Update 18/1/2020:
Afgelopen donderdag en vrijdag hebben we een sprintje gemaakt. De dakplaten zijn gemonteerd en de dakkapellen zijn geplaatst. We kunnen nu de gootbetimmeringen gaan maken zodat de loodgieter en dakdekker weer vooruit kunnen.

Update 21/12/2019:
Het gevelmetselwerk is in de laatste weken weinig gevorderd door de vele regen die is gevallen. Wel is er tussentijds steiger geplaatst en hebben we de kap gericht. Doelstelling is om in week 3 de dakplaten te kunnen monteren. We gaan er hierbij vanuit dat we de eerste twee weken van het nieuwe jaar fatsoenlijk door kunnen metselen.

Update 7/12/2019:
Op de foto hiernaast zien we de compleet gebouwde steiger en het metselwerk is nu een verdieping hoog. In de komende werkweken zullen we het metselwerk tot aan de tweede verdiepingsvloer maken. De staalconstructie voor het tentdak is inmiddels geplaatst. Volgende week zullen we beginnen met de kapconstructie.

Update 23/11/2019:
Inmiddels is er een eerste aanzet van het metselwerk. We metselen nu tot verdiepingshoogte. Daarna gaan we het stijger plaatsen, zodat we ook met de kapconstructie verder kunnen. We zullen meteen in het nieuwe jaar zover zijn dat we de dakplaten kunnen monteren.

Update 12/10/2019:
Inmiddels hebben we de tweede verdiepingsvloer gelegd en zijn de installateurs gereed. Volgende week zullen we de tweede verdiepingsvloer storten. Het gevelmetselwerk zal beginnen zodra we de stenen, waar een behoorlijke levertijd opzit, geleverd kunnen krijgen. Wij verwachten dat dit binnen enkele weken is.

Update 21/9/2019:
Afgelopen week is de eerste verdiepingsvloer gestort en is het stelwerk verricht om volgende week de lijmwanden op de eerste verdieping te kunnen monteren.  Wij verwachten over 2,5 week de tweede verdiepingsvloer gereed te hebben.

Update 7/9/2019:
Afgelopen week zijn de binnenmuren op de begane grond gelijmd. Begin komende week zal de eerste verdiepingsvloer worden gelegd. Na verwachting zal met dit tempo begin volgende maand ook de tweede verdiepingsvloer gereed zijn.

Update 12/8/2019:
Net voor de bouwvak is de fundering gestort. Tijdens de bouwvak zijn de werkzaamheden gedeeltelijk doorgegaan en deze week zal er begonnen worden met het pijlmetselwerk. Hierna zal de ruwbouw in een vlot tempo de hoogte in gaan.


Update 6/7/2019:
Het grondwerk is inmiddels gereed.