In Uitvoering - Verbouwing te Eindhoven

Geplaatst op 25 May
In de jan van heelusstraat te Eindhoven gaan wij een authentieke hoekwoning, waar nog schitterende stalen kozijnen in zijn toegepast, verbouwen. De uitvoering staat gepland vrij snel na onze bouwvak vakantie.

Update 1/2/2020:
Inmiddels is de schilder klaar en kunnen we gaan afmonteren. Her en der nog wat herstellinkjes, zodat de opdrachtgevers over enkele weken van hun prachtig verbouwde jaren ’30 woning kunnen gaan genieten.

Update 25/1/2020:
De schilder heeft afgelopen week flink gewerkt. Nog een weekje en dan zullen ook de wanden grotendeels getext zijn. Het is de bedoeling over veertien dagen geheel klaar te zijn.

Een leuk detail is het kozijn dat achter het bestaande glas-in-lood kozijn is geplaatst. Hiermee houdt de woning een flink stuk van haar originele karakter.


Update 11/1/2020:
Nu het stucwerk klaar is en al aardig begint te drogen, gaat de schilder beginnen. Na verwachting zijn we einde deze maand klaar.

Update 7/12/2019:
Nu de stukadoor bijna klaar is, wordt zichtbaar hoe mooi en strak een authentieke woning eruit kan zien. Ook de tegelzetter is al ver gevorderd.

Update 23/11/2019:
De dakkapel, welke op de foto nog in de werkplaats staat, hebben we afgelopen woensdag zoals gepland gelakt en gemonteerd.

Update 16/11/2019:
Inmiddels zijn de gipsplaten voor de nieuwe plafonds aangebracht. Alleen deze dakkapel moet nog op het dak worden gehesen, maar we hebben het dakkapel bij ons in de werkplaats laten aflakken, zodat de schilder geen kunst en vliegwerk op het dak hoeft te doen. Aanstaande woensdag zal het dakkapel geplaatst worden.

Update 2/11/2019:
Het voorzetraam voor het stalen kozijn met authentiek glas in lood zorgt voor warnte en geluidsisolatie. De nieuwe pui zorgt voor een perfecte toegang vanuit de slaapkamer naar het plafond. Inmiddels zijn we bezig met het isoleren van daken en tussenvloeren zodat de stucadoor zo snel als mogelijk aan de slag kan.

Update 12/10/2019:
Nu het sloopwerk gereed is, zijn we verder gegaan met het vullen van de kruipruimte en het aanbrengen van diverse installaties. Op de foto hiernaast ziet u dat de begane grondvloer is gestort. Het aanbrengen van nieuwe kozijnen zullen wij in de volgende week gaan uitvoeren.

Update 14/9/2019:
Inmiddels zijn de begane grondvloeren verwijdert en zijn de constructieve onderdelen gestut, zodat een aantal dragende wanden kunnen worden verwijdert en er stalen balken aan kunnen worden gebracht. Dit laatste zal volgende week worden gedaan.