In Uitvoering - Nieuwbouwwoning te Weert

Geplaatst op 02 Feb
Aan de Dijkerakkerweg gaan wij een luxe onderkelderde woning bouwen voor familie de Graaff-Janssen. Het betreft een woning met een warmtepomp installatie. Verder is de woning voorzien van alle moderne energiezuinige technieken. Ook het aanzicht, ontworpen door architect André van de Goor, wordt een lust voor het oog. Nu we in deze winter wat verlet hebben gehad zal de kelderbouwer iets later kunnen beginnen dan orgineel was gepland. We hopen echter zo snel mogelijk de schop in de grond te kunnen steken.

Update 21/6/2019:
Bij de familie de Graaf zijn we inmiddels begonnen met het “lijmen” van de bovenverdieping. Ook het gevelmetselwerk van de begane grond is al voor de helft gereed.

Update 8/6/2019:
Inmiddels zijn de 1ste verdiepingsvloer en de begane grondvloer van de garage gestort. Ook zijn de lijmelementen voor de 1ste verdieping geleverd. Volgende week zullen we beginnen met het gevelmetselwerk, maar we gaan nu eerst genieten van het pinksterweekend.

Update 25/5/2019:
Op de foto's hiernaast is te zien dat het pijlmetselwerk gereed is, zodat volgende week het grondwerk in orde gemaakt kan worden. De week daarna zullen we de vloer storten. In de woning zijn alle binnenwanden geplaatst, zodat wij volgende week dinsdag de eerste verdiepingsvloer kunnen leggen. Het is de bedoeling om ook die vloer na volgende week af te storten. 

Update 18/5/2019:
Nu de begane grondvloer van de woning en de fundering van de garage zijn gestord, zijn we zover: de lijmblokken zijn geleverd dus binnen zullen wij binnen twee weken al de eerste verdiepingsvloer gaan leggen. Ook de garage gaat al de lucht in. De mannen van de staalconstructie hebben het hoogste punt reeds bereikt. 

Update 4/5/2019:
Het was even wachten, maar het kelderdek is gearriveerd en inmiddels geplaatst. Volgende week worden alle leidingen op de breedplaatvloer aangebracht waarna we de vloer kunnen gaan afstorten.

Update 30/3/2019:
De keldervloer is geïsoleerd en de binnenwanden zijn gemetseld. Verdere vordering aan de keldervloer moet nog even wachten op de breedplaatvloer. In de tussentijd zullen we de kelderkkoek storten.

Update 23/2/2019:
De kelder voor de woning is inmiddels uitgegraven. Momenteel zijn we bezig met het isoleren van de verdikte funderingsstroken in de keldervloer. Volgende week zal de keldervloer gestort worden. 

Update 16/2/2019:
We zijn inmiddels begonnen met het grondwerk. Aanstaande maandag zullen we de bronnering plaatsen. In de tweede helft van aankomende week kunnen we het grondwerk op diepte van de onderkant van de keldervloer uitgraven. We hopen nog voor de kamerbouw de keldervloer te kunnen storten.