In Uitvoering - Nieuwbouwwoning te Weert

Geplaatst op 02 Feb

Aan de Dijkerakkerweg gaan wij een luxe onderkelderde woning bouwen voor familie de Graaff-Janssen. Het betreft een woning met een warmtepomp installatie. Verder is de woning voorzien van alle moderne energiezuinige technieken. Ook het aanzicht, ontworpen door architect André van de Goor, wordt een lust voor het oog. Nu we in deze winter wat verlet hebben gehad zal de kelderbouwer iets later kunnen beginnen dan orgineel was gepland. We hopen echter zo snel mogelijk de schop in de grond te kunnen steken.

Update 20/6/2020:
Deze week hebben wij de verzinkte metalen schuifroosters, welke fungeren als zonwering, gemonteerd. In eerste instantie zou dit pas kunnen na het aanbrengen van de bestrating, echter is er voor gekozen om de details iets aan te passen, zodat we nu ook de laatste werkzaamheden af kunnen vinken voor deze woning. Hiernaast is op een foto te zien dat de schuifpanelen in het midden voor elkaar zijn doorgeschoven en op de andere foto zijn de schuifpanelen voor de ramen geschoven. Nu de laatste details zijn afgewerkt, komt de gedachtegang in kleur- en materiaalkeuze van de architect goed tot zijn recht.

Update 11/4/2020:
Toevallig een foto genomen van de warme kleurstelling van een gedeelte van de gevels. Wij vonden dit plaatje wel aardig om aan u te laten zien.

Update 14/3/2020:
De badkamer op de eerste verdieping is een plaatje geworden. De schilder die rechtstreeks in opdracht van onze opdrachtgever werkt, heeft er een puik stukje werk van gemaakt. De glazen balustrade van het slaapkamerbalkon is, in combinatie met het warme hout en de donkere kozijnen, een plaatje en geeft ruim zicht op de achterliggende weilanden.

Update 21/2/2020:
Momenteel zijn we druk doende met de laatste werkzaamheden. Zo zijn deze week de binnendeuren afgehangen en is het infiltratiesysteem voor het hemelwater aangesloten. Op een van de foto’s zijn de putten nog boven de grond zichtbaar, op de andere foto zijn ze al ingegraven en aangesloten.

Update 1/2/2020:
De buitenbetimmeringen zijn inmiddels gereed en het sanitair is gemonteerd. Volgende week zal de aardwarmtepomp gaan draaien. De schilder kan daarna aan de slag.

Update 11/1/2020:
De bronnen voor de aardwarmtepomp zijn geboord en worden nu binnen gebracht in de kelder. Na verwachting zullen we binnen veertien dagen het systeem in werking kunnen stellen.  Ook binnenhuis heeft er vordering plaatsgevonden. Nu de tegelvloer gelegd is, kunnen door de opdrachtgever de ensuite kasten worden gemonteerd. Ook de deuren kunnen we nu gaan hangen. Het zal resulteren in een mooi totaalplaatje.  

Update 7/12/2019:
Nu de kunststof kozijnen geplaatst zijn, hebben we één raamkozijn weggelaten om als “transport gat” te dienen, zodat we de mooie antraciet gelakte kozijnen niet beschadigen tijdens stuc- en tegelwerk. Voor de vakantie zullen we het raam plaatsen, zodat de woning, middels de nog aan te brengen warmtepompinstallatie, tijdens de vakantie verwarmd kan worden.

Update 16/11/2019:
Afgelopen veertien dagen is er erg veel gebeurd. De geanodiseerde zinken overstekken zijn gemonteerd, de pannen zijn gelegd, de kunststof kozijnen zijn geplaatst, het overdekte terras is gemaakt en het gros van de gipsen verlaagde plafonds is aangebracht. Het is nu de beurt aan de stukadoor. Over twee weken zal de tegelzetter ook zijn gang kunnen gaan.

Update 9/11/2019:
Inmiddels zijn de pannen gelegd en het glas in de houten kozijnen is geplaatst. Aanstaande maandag worden de kunststof kozijnen geplaatst en zal de stucadoor alvast in de kelder gaan beginnen. Een voortvarende sprint richting de kerstvakantie.

Update 2/11/2019:
De antraciet gekleurde boeiboorden en goten zijn grotendeels gemonteerd, de dakdekker kan aan de slag.

Update 26/10/2019:
Nadat de dakplaten zijn verwerkt, zijn we al een aantal weken flink wat timmerwerk aan het verrichten voor de zinken afwerking ten behoeve van de boeien en de overstekken. Het zink zal worden uitgevoerd in anthra zink, wat in tegenstelling tot wat men gewent is van gewoon zink, zwart gekleurd is. Het zinkwerk is inmiddels geproduceerd en wordt aankomende week gemonteerd. Hierop aansluitend zullen de dakpannen worden gelegd en de kozijnen gemonteerd. Zodra deze zaken zijn uitgevoerd, kan er volop gestart worden met de afbouwwerkzaamheden.

Update 28/9/2019:
Afgelopen week hebben we de dakplaten gemonteerd. Het zal nog enkele weken duren alvorens we de dakpannen kunnen leggen, omdat er nog veel werk te verrichten is aan de overstekken, welke met zink zullen worden bekleed. Evenwel, de afbouw binnen kan nu starten.

Update 21/9/2019:
Aanstaande maandag zullen we beginnen met het monteren van de dakplaten. Het zal echter nog enkele weken duren voordat de dakpannen kunnen worden gelegd in van met het aan te brengen zink op de boeiborden. Echter, de afbouw kan nu al aanvangen.

Update 12/8/2019:
Inmiddels is de tweede verdiepingsvloer gelegd, welke net na de vakantie gestort zal worden. Hierop volgend zal het laatste lijmwerk worden uitgevoerd. Zodra dit gereed is, wordt de kap gericht en kunnen we het gevelmetselwerk van de woning afronden. Zoals op de foto’s te zien is, zijn de kozijnen voor de garage gesteld. Hierdoor kunnen we na de bouwvak direct van start gaan met het binnen metselwerk.


Update 21/6/2019:
Bij de familie de Graaff zijn we inmiddels begonnen met het “lijmen” van de bovenverdieping. Ook het gevelmetselwerk van de begane grond is al voor de helft gereed.

Update 8/6/2019:
Inmiddels zijn de 1ste verdiepingsvloer en de begane grondvloer van de garage gestort. Ook zijn de lijmelementen voor de 1ste verdieping geleverd. Volgende week zullen we beginnen met het gevelmetselwerk, maar we gaan nu eerst genieten van het pinksterweekend.

Update 25/5/2019:
Op de foto's hiernaast is te zien dat het pijlmetselwerk gereed is, zodat volgende week het grondwerk in orde gemaakt kan worden. De week daarna zullen we de vloer storten. In de woning zijn alle binnenwanden geplaatst, zodat wij volgende week dinsdag de eerste verdiepingsvloer kunnen leggen. Het is de bedoeling om ook die vloer na volgende week af te storten. 

Update 18/5/2019:
Nu de begane grondvloer van de woning en de fundering van de garage zijn gestord, zijn we zover: de lijmblokken zijn geleverd dus binnen zullen wij binnen twee weken al de eerste verdiepingsvloer gaan leggen. Ook de garage gaat al de lucht in. De mannen van de staalconstructie hebben het hoogste punt reeds bereikt. 

Update 4/5/2019:
Het was even wachten, maar het kelderdek is gearriveerd en inmiddels geplaatst. Volgende week worden alle leidingen op de breedplaatvloer aangebracht waarna we de vloer kunnen gaan afstorten.

Update 30/3/2019:
De keldervloer is geïsoleerd en de binnenwanden zijn gemetseld. Verdere vordering aan de keldervloer moet nog even wachten op de breedplaatvloer. In de tussentijd zullen we de kelderkkoek storten.

Update 23/2/2019:
De kelder voor de woning is inmiddels uitgegraven. Momenteel zijn we bezig met het isoleren van de verdikte funderingsstroken in de keldervloer. Volgende week zal de keldervloer gestort worden. 

Update 16/2/2019:
We zijn inmiddels begonnen met het grondwerk. Aanstaande maandag zullen we de bronnering plaatsen. In de tweede helft van aankomende week kunnen we het grondwerk op diepte van de onderkant van de keldervloer uitgraven. We hopen nog voor de kamerbouw de keldervloer te kunnen storten.