Opgeleverd - Uitbreiding woonhuis te Nuenen

Geplaatst op 10 Nov

Door een goede ervaring tijdens de verbouwing van het kantoor van Kubus, heeft de directeur van het bedrijf ons ook ingeschakeld voor de verbouwing van zijn nieuwe woning in Nuenen. Dhr. Pijnenburg heeft hier een behoorlijke uitbreiding gepland, die wij natuurlijk graag voor hem uitvoeren. We zullen dit met de voor ons nieuwe techniek "staalframebouw" gaan realiseren, wat naast een snellere bouwtijd ook in een stillere en meer energiezuinige woning zal moeten resulteren.
Voorbereidingen zijn reeds in gang gezet, waaronder de boringen voor de warmtepomp.

Update 18/7/2020:
Inmiddels is de woning opgeleverd en zijn nagenoeg alle opleverpuntjes al onze. Volgende week zal de loodgieter de puntjes op de i zetten.

Update 6/6/2020:
De ronde wand in combinatie met het geoliede latenplafond, geeft een mooi effect zoals u hiernaast ziet. Nu de tuin wordt aangelegd, wordt het plaatje compleet. We zullen binnenkort definitief gaan opleveren.

Update 30/5/2020:
We zitten tegen de oplevering aan. De houten vloer is door derde aangebracht. We zien hier hoe groot en helder de woonkamer is geworden. In combinatie met de openhaard is het toch een “warm” geheel geworden.

Boven de keukenkasten moeten we nog Planum kasten aanbrengen, om de luchtbehandeling in goede banen te lijnen. We gaan dit volgende week uitvoeren, waarna de keuken door de interieurbouwer wordt voorzien van stalen platen.

Update 2/5/2020:
Naast de openhaard liggen de latten gereed om tegen het plafond van de studiekamer te monteren. Dit is inmiddels is dit gereed. Op de naastliggende foto zien we het speelse karakter van het geheel.

Update 11/4/2020:
Zoals in de vorige update belooft, laten we u hier het ombouwde karkas zien, dit eindresultaat mag gezien worden.

Update 4/4/2020:
Samen met de haardenbouwer Jos Hermans zijn we met een redelijk ingewikkelde openhaardconstructie bezig, waarbij een kolom als obstakel veel inventiviteit vraagt. Aanstaande maandag zal het karkas wat u hier ziet omkleed worden. We zijn benieuwd naar het eindproduct.

Update 28/3/2020:
Nu de gevelbetimmering nagenoeg klaar is en alleen de deurdelen nog moeten worden beplankt, zien we hoe strak en toch levendig de gevels worden. Aan de binnenzijde is de schilder een heel eind. Volgende week gaan we de openhaard plaatsen, waarna de vloerbedenkingen kunnen worden aangebracht. Resultaat: een grote leefruimte met een royale lichtinval. In de studeerkamer zien we het zwarte plafond, wat nog moet worden betimmerd met smalle, strakke latten.

Update 14/3/2020:
De warmtepomp draait al een poosje. Zoals we hier zien is dit een royale installatie. Het werken met aardwarmtepompen is voor ons zo langzamerhand eerder regel dan uitzondering.

In de toekomstige werkkamer, zijn de gipsplaten voorzien van tengellatten en is alles inmiddels zwart gespoten. We zullen, zodra we de levering speciale plafondlatten binnen hebben, starten met de montage. Dit wordt een hele mooie finishing touch.

Update 15/2/2020:
Nu we met de gevelbetimmering bezig zijn, krijgen we een indruk van de strakke en tegelijk warme kleurstelling. Ook het dakkapel is voorzien van een nieuw jasje.

Update 18/1/2020:
Nu de woonkamer schilder klaar is, kunnen we ook verder met de openhaard partij, de werkvoorbereiding loopt nu volop. Over een dikke maand zal de schilder aan de slag kunnen.

Update 23/11/2019:
Aan de binnenzijde van het steelframe wordt er met steenwol geïsoleerd. Aan de buitenzijde komt er een waterbestendige plaat. Gezamenlijk goed voor een hoogwaardige isolatie. Na het aanbrengen van de isolatie en de damp-open folie, worden de zwarte afgeschuinde latten uitgericht om er de gevelplanken op aan te brengen.

Update 2/11/2019:
Nu de gipsplaten gefillerd zijn ziet het er al meteen heel anders uit, nu nog texen en we hebben mooie afgewerkte wanden en plafonds die geïsoleerd en geluidwerend zijn.

Update 26/10/2019:
Afgelopen week is de vloerverwarming gelegd en is de vloer gereed gemaakt voor de gietvloer, welke aankomende week uitgevoerd zal worden.

Update 21/9/2019:
De wanden worden zowel aan de binnenzijde, achter de hier zichtbare houten platen, als aan de buitenzijde geïsoleerd met de hoogwaardige blauwe XPS platen, waarover later de gevelbetimmering zal worden aangebracht. In de plafonds worden flink wat installaties verwerkt. Een en ander om een zeer behaaglijk klimaat te creëren.

Update 7/9/2019:
Inmiddels zijn na enige tijd van voorbereiding de eerste houten kozijnen in de buitengevel aangebracht. Tevens zijn ze binnen ook hard aan het werk met het aanbrengen van de voorzetwanden en het verlaagde plafond.  

Update 12/8/2019:
Net voor de bouwvak is het nieuwe plat dak voorzien van dakbedekking waarmee de aanbouw al voor een gedeelte waterdicht is. Na de vakantie zullen we hier verder gaan met de binnen indeling.


Update 6/7/2019:
De foto geeft het uiterlijk van de steelframeconstructie met de houten beplating goed weer, waarop wij straks verder moeten gaan met isoleren en gevelbekleding.

Update 21/6/2019:
Het begin van de steelframeconstructie is hiernaast duidelijk te zien. De kolommen staan er al. Een groot gedeelte van het steelframe is gemonteerd. Volgende week zullen de resterende stalen constructie en de houten beplating worden afgerond.

Update 8/6/2019:
Inmiddels zijn alle stalen balken aangebracht, zodat er een compleet nieuwe indeling op de begane grond is gerealiseerd. Ook zijn de metselwerk verstevigingen gemaakt. Volgende week, en de week daarna, zal de steelframeconstructie worden gemonteerd.

Update 25/5/2019:
In de afgelopen week hebben wij de woning voorzien van stempelwerk ten behoeve van het slopen van de 
constructieve wanden, welke worden vervangen door stalen balken. We gaan volgende week de stalern balken plaatsen,
waarna het steelframe geplaatst kan worden. Dan wordt pas echt duidelijk wat de contouren van deze prachtige woning
gaan worden. 

Update 18/5/2019:
Afgelopen week is de laatste hand gelegd aan het leidingwerk in de begane grondvloer, waarna de vloer is
afgewapend. Ook is de vloer inmiddels al gestord. Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met het afstempelen
van diverse constructieonderdelen zodat we de dragende muren kunnen vervangen door staal en balken. 

Update 4/5/2019:
Zoals op de foto zichtbaar zijn de isolatie en bekisting gereed. De installaties en wapening zullen hierop nog worden aangebracht. 

Ook het dubbele wapeningsnet in de dikke constructieve vloer is gereed. Deze zal de bestaande woningen stabiliseren. We verwachten volgende week alle leidingen en wapening te hebben aangebracht waarna we in week 20 de vloer kunnen storten.

Update 20/4/2019:

De bekisting van de vloer met vorstrand staat inmiddels gesleld, we zijn nu bezig de isolatie en wapening aan te brengen, We hopen over 8 dagen de begane grondvloer te storten.

Update 13/4/2019:
Er zijn reeds gleuven gegraven die onderdeel uitmaken van de vloer met vorstrand. Deze vloer leggen we ook aan de binnenzijde van de woning om zodoende een totale gestabiliseerde fundering te krijgen. Volgende week zullen we de bekisting stellen en de wapening voor de vloer aanbrengen. 

Update 6/4/2019:
De grondverbetering is inmiddels gereed. We kunnen nu gaan beginnen met de funderingsplaat.

Update 30/3/2019:
Zoals gepland hebben we de afgelopen periode flink gesloopt. Inmiddels zijn er enkele bijgebouwen verdwenen. Ook de grondverbetering is ondertussen aangebracht. We staan op het punt om de fundering, waar we onlangs de juiste gegevens van hebben ontvangen, te bekisten.

Update 16/2/2019:
Inmiddels zijn we gestard met het slopen van alle niet-dragende onderdelen. Naar verwachting zullen we volgende week de bijgebouwen gaan slopen. Hierna zullen de vloeren van de uitbreiding gemaakt worden.