In uitvoering - Uitbreiding woonhuis te Nuenen

Geplaatst op 10 Nov

Door een goede ervaring tijdens de verbouwing van het kantoor van Kubus, heeft de directeur van het bedrijf ons ook ingeschakeld voor de verbouwing van zijn nieuwe woning in Nuenen. Dhr. Pijnenburg heeft hier een behoorlijke uitbreiding gepland, die wij natuurlijk graag voor hem uitvoeren. We zullen dit met de voor ons nieuwe techniek "staalframebouw" gaan realiseren, wat naast een snellere bouwtijd ook in een stillere en meer energiezuinige woning zal moeten resulteren.
Voorbereidingen zijn reeds in gang gezet, waaronder de boringen voor de warmtepomp.

Update 2/11/2019:
Nu de gipsplaten gefillerd zijn ziet het er al meteen heel anders uit, nu nog texen en we hebben mooie afgewerkte wanden en plafonds die geïsoleerd en geluidwerend zijn.

Update 26/10/2019:
Afgelopen week is de vloerverwarming gelegd en is de vloer gereed gemaakt voor de gietvloer, welke aankomende week uitgevoerd zal worden.

Update 21/9/2019:
De wanden worden zowel aan de binnenzijde, achter de hier zichtbare houten platen, als aan de buitenzijde geïsoleerd met de hoogwaardige blauwe XPS platen, waarover later de gevelbetimmering zal worden aangebracht. In de plafonds worden flink wat installaties verwerkt. Een en ander om een zeer behaaglijk klimaat te creëren.

Update 7/9/2019:
Inmiddels zijn na enige tijd van voorbereiding de eerste houten kozijnen in de buitengevel aangebracht. Tevens zijn ze binnen ook hard aan het werk met het aanbrengen van de voorzetwanden en het verlaagde plafond.  

Update 12/8/2019:
Net voor de bouwvak is het nieuwe plat dak voorzien van dakbedekking waarmee de aanbouw al voor een gedeelte waterdicht is. Na de vakantie zullen we hier verder gaan met de binnen indeling.


Update 6/7/2019:
De foto geeft het uiterlijk van de steelframeconstructie met de houten beplating goed weer, waarop wij straks verder moeten gaan met isoleren en gevelbekleding.

Update 21/6/2019:
Het begin van de steelframeconstructie is hiernaast duidelijk te zien. De kolommen staan er al. Een groot gedeelte van het steelframe is gemonteerd. Volgende week zullen de resterende stalen constructie en de houten beplating worden afgerond.

Update 8/6/2019:
Inmiddels zijn alle stalen balken aangebracht, zodat er een compleet nieuwe indeling op de begane grond is gerealiseerd. Ook zijn de metselwerk verstevigingen gemaakt. Volgende week, en de week daarna, zal de steelframeconstructie worden gemonteerd.

Update 25/5/2019:
In de afgelopen week hebben wij de woning voorzien van stempelwerk ten behoeve van het slopen van de 
constructieve wanden, welke worden vervangen door stalen balken. We gaan volgende week de stalern balken plaatsen,
waarna het steelframe geplaatst kan worden. Dan wordt pas echt duidelijk wat de contouren van deze prachtige woning
gaan worden. 

Update 18/5/2019:
Afgelopen week is de laatste hand gelegd aan het leidingwerk in de begane grondvloer, waarna de vloer is
afgewapend. Ook is de vloer inmiddels al gestord. Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met het afstempelen
van diverse constructieonderdelen zodat we de dragende muren kunnen vervangen door staal en balken. 

Update 4/5/2019:
Zoals op de foto zichtbaar zijn de isolatie en bekisting gereed. De installaties en wapening zullen hierop nog worden aangebracht. 

Ook het dubbele wapeningsnet in de dikke constructieve vloer is gereed. Deze zal de bestaande woningen stabiliseren. We verwachten volgende week alle leidingen en wapening te hebben aangebracht waarna we in week 20 de vloer kunnen storten.

Update 20/4/2019:

De bekisting van de vloer met vorstrand staat inmiddels gesleld, we zijn nu bezig de isolatie en wapening aan te brengen, We hopen over 8 dagen de begane grondvloer te storten.

Update 13/4/2019:
Er zijn reeds gleuven gegraven die onderdeel uitmaken van de vloer met vorstrand. Deze vloer leggen we ook aan de binnenzijde van de woning om zodoende een totale gestabiliseerde fundering te krijgen. Volgende week zullen we de bekisting stellen en de wapening voor de vloer aanbrengen. 

Update 6/4/2019:
De grondverbetering is inmiddels gereed. We kunnen nu gaan beginnen met de funderingsplaat.

Update 30/3/2019:
Zoals gepland hebben we de afgelopen periode flink gesloopt. Inmiddels zijn er enkele bijgebouwen verdwenen. Ook de grondverbetering is ondertussen aangebracht. We staan op het punt om de fundering, waar we onlangs de juiste gegevens van hebben ontvangen, te bekisten.

Update 16/2/2019:
Inmiddels zijn we gestard met het slopen van alle niet-dragende onderdelen. Naar verwachting zullen we volgende week de bijgebouwen gaan slopen. Hierna zullen de vloeren van de uitbreiding gemaakt worden.