Opgeleverd - 20 nieuwbouwwoningen Netersel

Geplaatst op 15 Sep

In Netersel op, het voormalige bedrijfsterrein van slagerij Hems B.V., gaat Vos Bouwbedrijf twintig nieuwbouwwoningen realiseren inclusief de infrastructuur. De verkoop is gestart en er is inmiddels meer dan de helft van de woningen verkocht. 

Update 13/6/2020:
Nu we weer een aantal weken verder zijn is te zien dat de verhardingen ook gereed zijn. Het hofje is nu onder goede omstandigheden bereikbaar.

Update 16/5/2020:
Nu de laatste woningen zijn opgeleverd, zijn we voortvarend verder gegaan met het aanleggen van de weg en de parkeerplaatsen. Wij verwachten dat de verhardingen aan het eind van deze maand gereed zullen zijn. Het groen zal tegen de winter worden aangeplant, daar het plantseizoen voorbij is.

Update 9/5/2020:
Gisteren hebben we de laatste twee woningen, op de foto achteraan in het midden, opgeleverd. Volgende week gaan we verder met het aanleggen van de infrastructuur. We verwachten dat de wegenbouwer eind mei klaar is. De beplanting zal moeten wachten tot november/december, omdat het plantseizoen nu voorbij is. Het geheel is een mooie, diverse mengeling van bewoners uit allerlei rangen en standen geworden. We hebben gemerkt dat de onderlinge sfeer van de bewoners erg prettig is.

Update 2/5/2020:
Zoals we hier zien, is het aanleggen van de weg al voor 60% klaar. De resterende werkzaamheden aan de weg zullen worden uitgevoerd na het opleveren van de laatste twee woningen, die achter in het project liggen. De oplevering staat gepland voor 8 mei.

Update 11/4/2020:
Inmiddels zijn de kavels 1 t/m 9 opgeleverd en begint het totale beeld wat de architect voor ogen had, heel goed zichtbaar te worden. De antracieten betimmeringen in de gevels vormen het karakteristieke beeld van dit project.
Ook is reeds een gedeelte van de beplanting gereed en zijn we aan de achterzijde van het project reeds met de wegenbouw begonnen. Over enkele maanden zal het totale project zijn afgerond, met uitzondering van de beplanting die na heden nog moet worden aangebracht, omdat dit seizoensgebonden is.

Update 4/4/2020:
De woningen kavel 1 t/m 7 zullen we eind volgende week gaan opleveren. Inmiddels is ook de extra garage van kavel 1 nagenoeg gereed. Zoals je ziet, past de kunststof betimmering mooi in de omgeving.

Update 21/3/2020:
Kavel 8 en 9: vanuit de achterzijde zien we hoe groot en royaal opgezet deze woningen zijn, met ontzettend veel lichtinval. De stukadoor is inmiddels begonnen. Na verwachting zal de stukadoor de twee woningen over een week of drie gereed hebben.

Update 14/3/2020:
Kavel 8 en 9: de cementdekvloeren zijn gestort, het glas is geplaatst en aanstaande maandag zal de stukadoor beginnen. Het dakraam wordt nog afgetimmerd en dan zijn we bijna klaar op de zolder.

Kavel 3: we zien hier dat het plafond reeds eenmaal gespoten en afgemest is. Afgelopen week zijn de plafonds van de eerste vier woningen ook nog afgekorreld.

Kavel 1 t/m 7: nu het weer zo langzamerhand droger wordt, zullen we ook de buitenbetimmeringen aan kunnen brengen. Binnen zijn inmiddels stukadoor en tegelzetter gereed, bij de eerste kavels. In de aankomende week zullen de binnendeurkozijnen en binnendeuren worden geplaatst.

Update 7/3/2020:
We zien hiernaast dat het glas is geplaatst en de nette klaarliggen om de vloerverwarming op aan te brengen. Vandaag zijn inmiddels de cementdekvloeren gereed. Nu eerst nog een aantal gipsplaten aanbrengen, waarna de stukadoor spoedig kan gaan beginnen.

Update 15/2/2020:
Type A: Nu de cementdekvloeren zijn aangebracht, zie je pas echt hoe groot de kamers worden. De woningen zijn gevoegd en volgende week worden de kozijnen geplaatst.

Type B: De 6 woningen zullen in de komende weken worden opgeleverd. De schilder is er al flink bezig en de laatste afmontage van de installateurs vindt plaats. De zonnepanelen zijn gelegd. Er is een klein foutje gemaakt in de indeling, wat volgende week opgelost gaat worden. De helft van de panelen wordt dan naar rechts opgeschoven. Bij een aantal woningen is er verlet geweest, omdat de vloerensmeerder wegens de storm niet vooruit kon. Om de kozijnen toch te kunnen plaatsen en de planning te handhaven, hebben we de vloer tijdelijk afgedekt met plaatmateriaal.

Type C: Afwijkend van de rest van het project, hebben deze woningen houten kozijnen die voorafgaand aan het metselwerk worden geplaatst. Ook in deze dakkapel hoeft alleen nog maar het glas te worden geplaatst om winddicht te raken.
De dakdekker heeft boven de dakplaatonderbrekingen folie geplaatst om lekkages te voorkomen. Inmiddels is de elektricien al druk bezig met het treffen van voorbereidingen t.b.v. de stukadoor en vloerensmeerder.

Update 1/2/2020:
Nu we richting opleveringen gaan, zijn de buitenbergingen geplaatst, inclusief de binnenverlichting.
De slaapkamers zijn lekker ruim, met de grote dakkapellen op de achterzijde van de woning.

Update 18/1/2020:
Type C is inmiddels gericht en de dakplaten komen volgende week binnen. De maandag daarna gaan we die monteren met de doelstelling zo snel mogelijk de pannen te kunnen leggen. In de tussentijd kunnen we toch al met wat leidingwerk in de muren fraisen vooruit.
Aan de voorzijde van het project hebben we inmiddels de definitieve bestrating gelegd. Gezien vanuit de straat is de doelstelling van de architect ‘het in aanzicht vervangen van de oude boerderij’ heel aardig gelukt.

Update 11/1/2020:
De laatste drie woningen type B schieten al aardig op. Na verwachting zullen we ze eind maart op kunnen leveren.

Update 21/12/2019:
In de afgelopen anderhalve week hebben we de bergingen achter de woningen voor rekening van woningstichting de Zaligheden, vanaf de fundering geheel klaargemaakt waardoor we afgelopen donderdag de woningen naar alle tevredenheid hebben kunnen opleveren. Het resultaat mag er wezen.

Update 7/12/2019:
Voor de vakantie maken we de daken nog waterdicht, zodat tijdens onze vakantieperiode de wind er goed doorheen kan en het droogproces kan beginnen.

Update 23/11/2019:
De woningen type D van het project zijn inmiddels afgetimmerd. Volgende week kunnen we het spacspuitwerk doen, waarna het nog maar enkele weken aftellen is tot de oplevering.

Update 16/11/2019:
Aan de linkerzijde van het project, bij de vier woningen type A plus drie woningen type B, is het metselwerk gereed en zijn de daken gericht. Volgende week zullen we de dakplaten, die hier op de foto zichtbaar gereed liggen, en de dakkapellen plaatsen. We zullen dan spoedig met de afbouw kunnen beginnen.

Op de foto zien we de laatste dakkapellen voor het werk in Netersel. Deze grote jongens zijn voor de ruime type C achterin het plan. Wij verwachten de dakplaten en dakkapellen te kunnen plaatsen direct in het nieuwe jaar.

Update 12/10/2019:
Op de foto’s hiernaast zien we dat van de kavels 1 t/m 7 het gevelmetselwerk bijna klaar is. Van kavel 8 en 9 zijn de binnenmuren van de eerste verdieping bijna klaar. Ook het gevelmetselwerk schiet al lekker op. Na verwachting zullen de tweede verdiepingsvloeren over een week geplaatst worden.

Update 14/9/2019:
Kavel 10 t/m 15 zijn inmiddels voorzien van de dakplaten en de dakkapellen. We hebben gepland dat volgende week de pannen worden gelegd. De afbouw kan dan gaan beginnen. Bij kavel 8 en 9 is het gevelmetselwerk gestart. Volgende week zullen hier de lijmwanden van de bovenverdieping worden gemaakt.

Update 7/9/2019:
Afgelopen week zijn ze van start gegaan met het aanbrengen van de dakplaten van woning type B. Begin komende week zullen de dakplaten er compleet op liggen, waarna ze verder kunnen gaan met het plaatsen van de geprefabriceerde dakkapellen.

Update 12/8/2019:
Tijdens de bouwvak zijn op de kavels 16 t/m 20 de pannen gelegd en de dakramen gemonteerd. De eerste verdiepingsvloeren van de kavels 1 t/m 7 en van de twee half vrijstaande woningen zijn inmiddels gestort, de lijmwerkzaamheden zijn in volle gang. Bij de kavels 10 t/m 15 kan de kap snel genoeg worden gericht waarna de dakplaten en de pannen erop kunnen.


Update 15/6/2019:
Op de foto is zichtbaar dat we kavels 1 t/m 7 inmiddels klaar hebben staan om de vloeren erop te leggen. Dit zal volgende week maandag gaan gebeuren. Het storten zal ongeveer 2 weken later gebeuren.
Ook de kavels 8 en 9, twee luxe half vrijstaande woningen, schieten al aardig op. Door enkele wijzigingen zal de breedplaatvloer iets later komen, wij verwachten over 2 a 3 weken.

Update 25/5/2019:
Kavel 1 t/m 9 zijn inmiddels gesteld, zoals zichtbaar op de foto. Volgende week zullen we beginnen met de binnenwanden van de begane grond.
De woningen kavel 10 t/m 15 liggen klaar om de kanaalplaatvloeren van de verdieping te plaatsen. Het is nog even wachten op deze vloeren i.v.m. de lange levertijd. Het gevelmetselwerk aan de voor- en achtergevel is inmiddels gereed.

Update 11/5/2019:
Op de panoramafoto zien we een totaalbeeld van het project in Netersel. Het proces van de bouw is hier goed te zien doordat de huizen aan de linker- en rechterzijde zich in andere fase van het bouwproces bevinden. De rechterzijde is namelijk al bijna klaar om te gaan richten, terwijl we bij de linkerzijde de vloeren afgelopen week hebben gestort. 

Update 20/4/2019:
De installateurs hebben hard doorgewerkt. Volgende week donderdag zullen de eerste verdiepingsvloeren van de eerste 11 woningen worden gestort. Ook het gevelmetselwerk, bij de 5 LLb woningen, schiet al aardig op. Zoals zichtbaar op de foto's wordt er gebruik gemaakt van een degelijke steen.

Update 13/4/2019:
De breedplaatvloer van de eerste verdiepingsvloeren zijn inmiddels gelegd aan de type B en de vijf type D woningen. Deze zullen op 25 april door ons worden afgestord. Hierna kunnen we de lijmwanden van de eerste verdiepingen aan gaan brengen. Ook zien we op de foto hiernaast dat het peilmetselwerk van de vier type A woningen en de resterende type B woningen al gereed is. De loodgieter kan nu volop vooruit.

Update 6/4/2019:
Inmiddels zijn de eerste verdiepingsvloeren van elf woningen gelegd. 

Update 30/3/2019:
Op de foto ziet u de tweekapper, type C, aan de achterzijde van het plan gereed liggen om de fundering te storten. Het storten heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden.

Op de foto hiernaast ziet u de fundering klaarliggen voor vier woningen type A en drie woningen type B.De woningen, type D, liggen al klaar voor het plaatsen van de eerste verdiepingsvloer. Dit staat op de planning van volgende week.


We zijn in de afgelopen week gestart met het plaatsen van de lijmwanden aan de zes woningen type B. Volgende week kunnen we de breedplaatvloeren gaan leggen.
Update 23/3/2019:
In de afgelopen veertien dagen zijn de binnen lijmwanden van de vijf woningen aan de voorzijde van het project geassembleerd. De kozijnen zijn gesteld en er is al gedeeltelijk geïsoleerd. Alles ligt klaar om er in de komende weken de gevelstenen te gaan metselen.

Update 2/2/2019:
Afgelopen maandag hebben we de begane grondvloer gestord van de zes type B woningen. Dit was nog net mogelijk voordat het terrein niet meer toegangelijk werd in verband met de werkzaamheden aan de toegangsweg

Update 26/1/2019:
De vijf woningen van type D liggen momenteel onder een pak sneeuw. Het bouwterein zal de aankomende drie weken niet bereikbaar zijn vanwege de werkzaamheden aan de weg. De nodige materialen zijn nog niet voorhanden om deze voor de wegwerkzaamheden aan te voeren. 
Het grondwerk van de zes type B woningen ligt afgedekt met zijlen waarop een laag sneeuw ligt. Dankzij de isolerende werking van de laag sneeuw zal de grond eronder niet bevriezen. 

Update 19/1/2019:
De bouw ligt er winters bij. In verband met de vorst moeten de vloeren worden ingepakt omdat we anders niet kunnen storten. Dit is een voorzorgsmaatregeling die we nemen om alles te laten verlopen volgens plan.

Update 22/12/2018:
Afgelopen maandag hebben we onder het plezier van een kleine festiviteit de symbolische eerste steenlegging verricht.
Na het leggen van deze steen hebben we met een aantal kopers, leden van de woningvereniging WSZ, de wethouder en enkele ambtenaren bij Cafetaria De Driesprong genoten van een borrel ter kenningsmaking.
Op de bouwplaats zelf zijn we inmiddels verder gegaan met de bouw van de eerste vijf woningen, waarvoor wij  afgelopen week alle beganegrondvloeren hebben gestort.

Update 15/12/2018:
Van de eerste vijf woningen is inmiddels ook het peilmetselwerk gereed. Volgende week zullen de riolering gelegd worden, het zand worden aangevult, de isolatie gelegd worden en uiteindelijk de beganegrondvloer gestort worden. Zo verwachten we deze vijf woningen nog voor de kerst op peil te hebben. De overige zes woningen waar de funderingen al voor gestort zijn, zullen we aanpakken na het kerstreces.
Tevens is er nog een ander moment om naar uit te kijken: volgende week maandag zal tijdens een kleine festiviteit de eerste steen van dit project gelegd worden door de wethouder van de gemeente Bladel.

Update 8/12/2018:
Afgelopen vrijdag zijn onze mensen voor dag en douw druk in de weer gegaan om de eerste elf funderingen te storten. Ook de regen kon onze kanjers niet storen en deze mentaliteit heeft ons strak werk opgeleverd waar we verder op kunnen bouwen.

Update 1/12/2018:
Na de sloop van het voormalige slagerspand en de daaropvolgende archeologische onderzoeken, was er veel puin achtergebleven in de bodem. Dit is alles behalve optimaal om in te tuinieren, iets wat we onze klanten niet willen ontnemen. Er is daarom besloten om grond in de tuinen te zeven, zodat er nog enkel goede zwarte zand overblijft. Wij vonden het van belang om reeds nu vóór aanvang van de bouwwerkzaamheden de grond geschikt te maken om te tuinieren. Een impressie van hoe dit proces te werk gaat is te zien in dit filmpje.


Update 10/11/2018:
Terwijl de bouwplaats gereed wordt gemaakt voor de bouw, is de muur voor het bijgebouw en de erfafscheidingvan de buurman inmiddels klaar. De hoofdleidingen voor water, gas en electra zijn aangelegd. Telefoon, televisie en internet zullen nog volgen.
Update 27/10/2018:
Het archeologisch onderzoek is inmiddels afgerond, waarnaar er gestart is geworden met het egaliseren van het terrein. De komende week zal hier de laatste hand aan worden gelegd.
In onderling overleg met een van de buurtbewoners is er tevens besloten om een mooie tuinmuur te metselen tussen het nieuwbouwplan en het aangrenzende perceel.

Update 29/9/2018:
Alle bovengrondse delen van de originele bebouwing zijn inmiddels gesloopt. De verdere sloop en het gereedmaken van de bouwplaats wacht nu tot de voltooiing van een archeologisch onderzoek wat daar nu plaatsvindt. Er zijn onder andere een een oude waterput gevonden die de archeologen tot de volle diepte nagraven.
Update 15/9/2018:
Nu we zijn begonnen met het slopen van de bestaande boerderij en slagerij, is er daadwerkelijk een aanvang genomen aan het project "Hemshoeve". Naar verwachting zullen wij medio november de eerste schop in de grond steken.