Opgeleverd - Twee nieuwbouwwoningen Nieuwenheerd

Geplaatst op 01 Sep
Aan de Nieuwenheerd te Weert gaat Vos Bouwbedrijf de bestaande boerderij inkorten en op de vrijgekomen grond twee nieuwbouwwoningen realiseren. Één woning is inmiddels verkocht en de andere in optie. Met de bouw van de verkochte woning zullen wij eind september beginnen.

Update 26/9/2020:
Afgelopen vrijdag is de tweede en laatste nieuwbouwwoning van plan “De Nieuwenheerd” opgeleverd. Wat resteert is de bestaande boerderij, welke in december in de verkoop zal gaan.

Update 6/6/2020:
Afgelopen week zijn de kozijnen geplaatst. We zijn nu de woning aan het prepareren voor het stucwerk. Volgende week zal de stukadoor beginnen.

Update 30/5/2020:
De vloerverwarmingsslangen zijn gelegd en inmiddels zijn ook alle cementdekvloeren aangebracht. De woning ligt nu klaar voor de montage van de kunststof kozijnen, wat volgende week dinsdag zal gebeuren.

De platdakbedekking op de overkapping, ter plaatse van de voordeur, en de resterende bijgebouwen is inmiddels ook gereed. We kunnen nu binnenkort compleet waterdicht afbouwen.

Op de foto hiernaast zien we de aanslagstrip voor de sectionaaldeur in de cementdekvloer aangebracht.


Update 2/5/2020:
Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met het aanbrengen van al het leidingwerk aan de binnenzijde en het uit timmeren van de erker en de overkapping, zoals u kan zien op de foto hiernaast. We hopen over enkele weken de kozijnen te kunnen plaatsen, zodat wij binnen verder kunnen met de afbouw.

Update 28/3/2020:
De dakplaten en overstekken zijn gemonteerd. Volgende week zullen we de beplating van Rockpanel aanbrengen, waarna de dakpannen kunnen worden gelegd. Het is nog even wachten op de kozijnen, maar de afbouw kan al beginnen middels het aanbrengen van allerlei dingen.

Update 14/3/2020:
Inmiddels is het dak gericht. Nu het weer eindelijk beter gaat worden, gaan we verder met het gevelmetselwerk. Wij verwachten over ongeveer veertien dagen het metselwerk gereed te hebben.

Update 18/1/2020:
Inmiddels schiet het metselwerk al aardig op. Nog één geveltje en al het buitenmetselwerk staat op verdiepingshoogte. 

Update 16/11/2019:
Ook bij kavel 1 schiet het al aardig op. We zien hier het leidingwerk van de eerste verdiepingsvloer, welke inmiddels is afgestort.

Update 19/10/2019:
Afgelopen week hebben we de fundering gestort van kavel 1. We zullen volgende week het pijlmetselwerk maken en het riool leggen. De ruwbouw is voortvarend door gepland.

Update 28/9/2019:
Nu er een flink stuk van de boerderij is gesloopt en we de grondverbetering voor de onderliggende kavel reeds hebben uitgevoerd, kunnen we met de bouw van kavel 1 gaan starten. Volgende week zal de fundering worden gestort.

Update 21/9/2019:
Inmiddels is het sloopwerk, inclusief de gierkelders,  gereed en kunnen we beginnen met het opvullen van de ontstane gaten. Volgende week, en de week daarna, zal het grondwerk voor de nieuwe woning worden uitgevoerd.

Update 14/9/2019:
Inmiddels zijn we gestart met het gedeeltelijk slopen van de boerderij. We verwachten dit eind volgende week af te ronden. We starten dan direct met het schoonmaken van de tuinen en het grondwerk voor kavel 1.

Update 24/8/2019:
Binnen afzienbare tijd zullen we een gedeelte van de boerderij demonteren. Omdat we met de tweede woning van het project aan de Nieuwenheerd gaan starten. De boerderij staat nu deels op de plek waar de woning komt en deels in de tuin. We verwachten over drie weken met het grondwerk te kunnen starten.


Update 11/5/2019:
Bij de aanbouw aan de achterzijde zien we de aluminium lichtkoepel, die straks aan zal gaan sluiten op het stukwerk, in detail. Deze foto geeft mooi weer hoe we de betimmeringen luchtdicht hebben uitgevoerd.

Op de foto hiernaast zien we hoe zorgvuldig de aansluitingen tussen zowel de stelkozijn en muur als de kunststof kozijn met stelkozijn zijn aangesloten met flexibel blijvende PUR. Dit gaat zorgen voor een super goede isolatie.

Update 4/5/2019:
Nu de kozijnen geplaatst zijn, kunnen we aan de binnenkant vooruit met de afbouw. Het leidingwerk is reeds aangebracht dus volgende week start de stukadoor.

Update 20/4/2019:
Afgelopen week is de cementdekvloer aangebracht. Nu we dit achter de rug hebben, moeten we wachten op de kozijnen. Deze zullen volgende week en de week daarop geplaatst worden. De stukadoor kan naar verwachting over 2 a 3 weken aan de slag. 

Update 13/4/2019:
Het schiet al aardig op in Nieuwenheerd. De dakpannen zijn inmiddels gelegd. De kunstof en aluminium buitenkozijnen verwachten wij in de nabije toekomst te ontvangen. Volgende week zal de cementdekvloer aangebracht worden.

Update 23/3/2019:
De woning aan de Nieuwenheerd schiet al aardig op. We zien hier een foto waarbij het nog wachten is op de levering van de dakplaten. Deze zijn inmiddels gemonteerd en de overstekken zijn afgetimmerd. In de aankomende week zullen we de goten monteren en de dakpannen leggen. Binnen afzienbare tijd zullen de aluminium / kunststof buitenkozijnen worden geplaatst waarnaar we full speed met de afbouw kunnen beginnen.


Update 23/2/2019:
Het gevel metselwerk begint al aardig op te schieten. Dit zal volgende week worden afgerond. Hierna zullen we zo spoedig mogelijk het dak waterdicht maken. 

Update 26/1/2019:
We hebben de vloer afgedekt zodat we zo spoedig mogelijk het beton kunnen gieten. Dit zullen we gaan doen zodra het weer dit toelaat. 

Update 12/1/2019:
Momenteel zijn we bezig met het maken van de volgende verdieping. Op 17 januari zal de tweede verdiepingsvloer geplaatst worden.

Update 8/12/2018:
Het binnenmetselwerk is inmiddels gerezen tot het niveau van de eerste verdieping. Volgende week zullen we hier de verdiepingsvloer van leggen.

Update 24/11/2018:
Deze week hebben we het beton voor de beganegrondvloer gestort. Volgende week zullen hier de lijmblokken op komen, waarna we met de bovenbouw kunnen beginnen.

Update 17/11/2018:
Het grondwerk is inmiddels alweer gereed. Ter plaatse van de toekomstige oprit hebben we alvast korrelmix gelegd zodat straks op een vaste funderingslaag kan worden aangebracht.

Update 10/11/2018:
Onze metselaars hebben het peilmetselwerk gereed en tevens hebben we een infiltratieput geplaatst. Volgende week zullen we de vloer gaan storten.

Update 27/10/2018:
De fundering is reeds gegraven en gestort. We kunnen volgende week beginnen met het metselen van het pijlmetselwerk.

Update 29/9/2018:
Volgende week gaan we beginnen met het grondwerk. We hebben de afgelopen week hier al de bestaande toestand voor onderzocht.