Opgeleverd - Herbouw schuur Tungelroy

Geplaatst op 01 Sep
Na een catastrofale brand aan de Maaseikerweg te Weert zijn we bij het proces gehaald om op een efficiënte manier de authentieke schuur/boerderij te herbouwen. Inmiddels is het restant gesloopt en zijn alle putten enz. uit de bodem gehaald. We hebben nu een schone lei om op te gaan bouwen. De bestellingen voor de materialen met de grootste levertijd zijn inmiddels gedaan.

Update 4/5/2019:
Na tevredenheid van onze opdrachtgever hebben wij het project inmiddels opgeleverd. De opdrachtgever kan de prachtige loods nu in gebruik nemen.

Update 30/3/2019:
Afgelopen week is de vloer gestord. In het weekend zijn de vloeren ingezaagd zodat er geen scheurvorming in de vloer kan ontstaan. Na het uithalen kunnen we de laatste kozijnen aan gaan brengen. Over 14 dagen staat de binnenindeling op de planning.

Update 23/3/2019:
Inmiddels zijn de dakpannen gelegd en is er een isolatielaag met daarop een vloerverwarming gelegd op de begane grond. Afgelopen vrijdag is het beton gestort en is de vloer monolithisch afgewerkt. Op de foto is te zien hoe de vloer erbij ligt voor het af vlinderen en op de andere foto zijn twee vlindermachines zichtbaar.

Update 23/2/2019:
De hergebouwde schuur heeft een zee van ruimte. Volgende week zullen we de alluminium en kunststof kozijnen plaatsen. Hierna kunnen we de monoliet af te werken betonvloer storten. De voeger geeft de finishing touch aan het metselwerk. Hierdoor krijgt het kruisverband een super strak aanzicht. Ook de dakplaten zijn inmiddels gemonteerd. Dit geeft pas echt goed weer hoe mooi de herbouw van de schuur uiteindelijk zal worden. 

Update 16/2/2019:
We hebben inmiddels alle beklagen en verdiepingsvloeren gemonteerd. In de schuur/boerderij zit heel wat kubieke meter hout verwerkt. Zoals zichtbaar op de foto's is er een prachtig gebruiksoppervlak ontstaan. Volgende week maandag zullen wij de dakplaten monteren. Het gebouw zal dan waterdicht zijn.

Update 9/2/2019:
Op de foto ziet u een grappig stukje vakwerk. 

Update 2/2/2019:
Van de gelegenheid is gebruik gemaakt, alle gordingen zijn inmiddels geplaatst tussen de stalen spanten. Momenteel zijn we bezig met het lijmen en metselen van de topgevels, voor zover het weer dit toelaat.

Update 26/1/2019:
Vanwege het koude weer is het metselen tijdelijk stilgeleged. Dit zorgt echter voor een uitstekende gelegenheid om de grondingen aan te brengen.

Update 19/1/2019:
Het gevelmetselwerk vorderd gestaag. Een zijde rijkt al tot de dakrand. Volgende week zullen de gordingen gelegd worden. Tevens zijn de werkvoorbereidingen van de dakplaten en het siermetselwerk in gang gezet.

Update 22/12/2018:
Het gevelmetselwerk reikt inmiddels al tot het begin van de tweede verdieping.

Update 8/12/2018:
In samenwerking met de opdrachtgever schiet het verlijmen van de kalkzandsteen vellingblokken al aardig op. Er wordt ook goede voorgang beboekt met het gevelmetselwerk aan de buitenkant. Hoewel het er mooi uitziet, is het metselen hiervan in kruisverband wel arbeidsintensief.

Update 1/12/2018:
De muren beginnen al vorm te krijgen en ook met het het gevelmetselwerk is al gestart. Hier gaan we de komende week nog net zo hard aan verderwerken.

Update 17/11/2018:
De stalen spantconstructie staat inmiddels volledig overeind, ook is de betonnen werkvloer nu gestort. Volgende week zal er gestart worden met het lijmen van de kalkzandsteen binnenwanden en wordt in onze werkplaats hard gewerkt aan het maken van de stelkozijnen.

Update 10/11/2018:
De eerste stappen van de herbouw zijn genomen en het project begint op gang te komen. Het peilmetselwerk is aangelegd en de staalconstructie is gezet. Volgende weeek kunnen we de werkvloer storten.