Opgeleverd - Nieuwbouw aan Het Schaapsdijk te Eindhoven

Geplaatst op 20 Jan
Aan Het Schaapsdijk te Eindhoven gaan we binnenkort een mooie woning realiseren voor de familie Heitbrink. Het grondwerk start in week 4 en de het boren van de palen staat gepland voor week 5 à 6.

Update 9/2/2019:
Afgelopen donderdag ochtend was het dan eindelijk zover. De lichtstraat die vanuit de slaapkamer naar het overdekte terras loopt, is gemonteerd. Het weer veroorzaakte enige spanning, maar het is uiteindelijk prima gegaan.

We zijn erg tevreden met het eindresultaat. Het ziet er fantasties uit!

Update 2/2/2019:
We hebben eindelijk de materialen bij elkaar om de lichtstraat te maken ter plaatsen van de slaapkamer en overkapping. Zodra het weer dit toelaat, vermoedelijk volgende week, zal de lichtstraat gemonteerd worden. Dit zal betekenen dat al onze werkzaamheden binnenkort afgerond zullen zijn.

Update 29/9/2018:
Terwijl elders in het huis de vloerafwerkingen en de resterende timmerwerken gebeuren, werkt de loodgieter aan de installatie van de warmtepomp. Deze zal in combinatie met de goede isolatie ervoor zorgen dat de bewoners van deze milieuvriendelijke woning heel weinig energiekosten zullen hebben.

Update 8/9/2018:
Ondanks het gebrek aan updates hebben wij niet stilgezeten. We zijn inmiddels al bezig met het afwerken van het interieur. De stucadoor is al een flink eind opgeschoten en na verachting is hij volgende week klaar.

Update 30/6/2018:
De onderbetimmering waar dakpannen en aluminium lichtstraat bij elkaar komen is mooie strakke band geworden. De lichtstraat kan nu worden ingemeten en de pannen kunnen worden gelegd omdat inmiddels ook de zinken goot is gemonteerd.

Update 16/6/2018:
De topgevels zijn nu vrijwel gereed en alle dakplaten zijn gemonteerd.  We zijn nu de overstekken aan het timmeren.

Update 9/6/2018:
De kap is inmiddels gericht en de topgevels naderen voltooiing. De dakplaten die op de foto nog op de steiger liggen, zijn afgelopen vrijdag al deels op het dak geplaatst. Over twee weken zullen de dakpanner op worden gelegd.

Update 26/5/2018:
De binnenmuren zijn zo goed als gereed, slechts een klein stukje resteert nog voordat het hoogste punt bereikt is. Ook aan de buitenmuren wordt nu flink gemetseld.
De staalconstructue geeft al goed de grootte van de kamers op de eerste verdieping aan. Het rechthoekige vlak hierin zal ruimte gaan geven aan een mooie lichtstraat die voor veel woongenot zal gaan zorgen.

Update 21/4/2018:
Afgelopen week hebben we de eerste verdiepingsvloer gestort en volgende week zal hier het binnenmetselwerk van de eerste verdieping op geplaatst worden. ook het gevelmetselwerk vordert flink.

Update 7/4/2018:
Nu het weer meezit hebben we goede voortgang geboekt. De binnenmuren van de begane grond staan overeind en ook enkele kozijnen zijn al aangebracht. In iets meer dan een week is het project van van een bouwput in een bouwwerk veranderd.

Update 24/3/2018:
Nu het weer begonnen is met dooien, hebben we toch eindelijk de fundering kunnen storten. De vloerplaten die op de foto nog opgestapeld liggen, zijn inmiddels ook gemonteerd. Volgende week zullen we de complete binnenmuren van de begane grond gaan realiseren.

Update 3/3/2018:
Door de aanhoudende vorst hebben we nog niet de fundering kunnen storten en hebben we hiermee helaas vertraging opgelopen. Dit valt echter nog zeker te overzien en aan de hand van de huidige weersverwachtingen verwachten wij volgende week te kunnen gaan beginnen hiermee.

Update 14/2/2018:
Het is inmiddels niet meer te zien, maar de funderingspalen zijn de grond in geboord. We hebben hier inmiddels ook al de wapening en de bekisting voor het funderingswerk op gemonteerd. Zodra de vorstperiode zullen we hierin het beton gaan storten gaan storten.